HeaderImage

Inspiraatio

Inspiraatio on maaginen sana. Usein se nähdään ikään kuin hallitsemattomana voimana, joka vain iskee jostain salamaniskun lailla. Toisinaan se nähdään jumalallisena innostuksena, jolloin kirjoittaminen ilmestyy suoraan mieleemme jostain ulkopuolelta. Parhaimmillaankin se koetaan arvaamattomaksi ideoiden virraksi, joka tulee ja menee oman mielensä mukaan.

Haitallisinta on kuitenkin uskoa, että kirjoittaminen ei ole mahdollista ilman tällaista mystistä kokemusta. Olemme ehkä oppineet, että kirjoittaminen on mahdollista vain kun koemme inspiraation tulevan meille kuin taivaallisen ilmestyksen. Jos kuitenkin aiomme odotella tämänkaltaista suurempaa kokemusta ennen kuin alamme kirjoittaa, saamme odotella kauan.

Inspiraatio on osa luovuuden virtaa. Se on mielen tila, jossa sanat virtaavat esiin helposti ja luonnollisesti. Se on ideoiden virta, jossa jokaista ideaa seuraa aina uusi idea. Tuo tila voidaan oppia löytämään tietoisesti. Me voimme oppia löytämään inspiraation niin halutessamme. Se on mahdollista, sillä kaikki inspiraatio virtaa meistä itsestämme.

Inspiraatio syntyy meidän sisällämme. Se tulee meidän omasta elämästämme. Me voimme löytää sen omista kokemuksistamme, ajatuksistamme ja unelmistamme. Inspiraatio voidaan löytää elämällä, oppimalla, ja uutta kokemalla. Voimme aina saavuttaa tuon inspiraation tilan, milloin vain ikinä haluamme. Silloin me olemme aina yhteydessä omaan itseemme, ja luovuutemme virtaan.

Virittäytyminen
Laajenna maailmankuvaa
Hanki elämä
Tutki taustaa
Pidä päiväkirjaa
Kirjoita elämänkerta

Virittäytyminen

Nopein keino löytää inspiraatio on kirjoittaa. Alussa se voi olla vaikeaa, mutta kun pääsemme oikeaan vireeseen, se alkaa pian sujua. Kirjoittamalla me virittäydymme oikeaan tunnelmaan, ja keskitämme mielemme kirjoittamiseen. Kirjoittamisessa aivojen kielialueet aktivoituvat. Aivot ovat niin kuin mikä tahansa lihas; nekin kaipaavat joskus lämmittelyä ja valmistelua.

Tämän tekemiseen kelpaa mikä tahansa kirjoittaminen. Voit kirjoittaa mitä sinusta tuntuu mukavimmalta. Voit jäljentää muiden tekstiä kirjoista, tai voit kirjoittaa omia kirjoituksiasi taas uudelleen. Kaikenlainen kirjoittaminen käy tähän tarkoitukseen. Automaattikirjoitus on esimerkiksi eräs parhaista harjoituksista kirjoittamisen esteiden ja lukkojen avaamiseen.

Inspiraatio tulee kun olemme siihen valmiita ja vastaanottavaisia. Kun olemme virittäytyneet oikeaan mielentilaan, on kirjoittaminen helppoa ja luonnollista. Vain odottamalla ei tapahdu mitään. Tyhjä paperi ei herätä meidän luovuuttamme. Toiminta itsessään luo lisää toimintaa, ja kirjoittaminen synnyttää lisää kirjoittamista.

Takaisin

Laajenna maailmankuvaasi

Mene kirjastoon, ja lainaa kirjoja ja lehtiä aloilta, josta et tiedä mitään. Lue asioista jotka ovat sinulle uusia ja outoja. Kaikki uusi tieto laajentaa maailmankuvaasi, ja luo taas uusia ideoita. Lue tieteellisiä julkaisua ja yleisteoksia, ja ymmärrät paremmin maailman toimintaa. Luonnon ja tieteen ihmeillä on usein inspiroiva vaikutus. 

Jos olet mies, lue naistenlehtiä ja naisille tarkoitettuja julkaisuja. Jos olet nainen, lue miehille tarkoitettuja lehtiä, eli lehtiä autoista ja tekniikasta. Yritä nähdä maailma toisen sukupuolen silmin. Mieti miten miehet ja naiset todella kokevat ja näkevät maailman. Mieti mikä on heille tärkeää, mitä he toivovat, ja miksi he tekevät asioita niin kuin tekevät.

Lukemalla voit oppia ymmärtämään maailmaa useammasta näkökulmasta. Ymmärrät myös toisen sukupuolen ajatuksia ja tuntemuksia. Ymmärrät erilaisten ihmisten motiiveja ja unelmia. Näin voit luoda ja kirjoittaa monipuolisia henkilöhahmoja, jotka ovat aitoja ja yksilöllisiä. Ennen kaikkea ymmärrät kuinka maailma voidaan nähdä ja kokea lukemattomilla eri tavoilla. Kaikesta tästä tulee inspiraatiosi materiaalia.

Takaisin

Hanki elämä

Elä omaa elämääsi. Hanki uusia kokemuksia, ja tapaa uusia ihmisiä. Kaikki kirjoituksesi kertovat lopulta aina sinusta, ja tavastasi nähdä ja kokea maailma. Omilla kokemuksillasi, kaikella mitä olet oppinut ja tuntenut, sinä täytät luovuutesi kaivon. Tästä lähteestä sinä ammennat inspiraatiosi kirjoittamisen hetkellä. Tästä kaivosta virtaa luovuuteesi ja mielikuvituksesi. Sanasi syntyvät siitä, mitä on sisälläsi.

Halutessasi uutta inspiraatiota, tee jotain uutta. Käy paikoissa, joissa et ole ennen käynyt. Tapaa ihmisiä piireistä, joissa et tavallisesti liiku. Tämä ei vie paljoakaan aikaa tai rahaa. Lähelläsi on varmasti puistoja ja museoita, joissa voit vierailla ilmaiseksi. Tee pieniä matkoja lähiseudulle, ja näe uudenlaisia maisemia. Kuuntele erilaista musiikkia, katsele uusia kuvia, koe uusia tuntemuksia.

Inspiraatiomme tarvitsee säännöllisesti ruokintaa. Kaikesta kokemastasi tulee inspiraatiosi lähde. Kaikki se tulee osaksi sinua. Se täyttää luovuutesi varastot. Se mitä on sisälläsi, se millä täytät sisimpäsi, vaikuttaa siihen mitä kirjoitat. Valitse siis mitä otat sisällesi. Tästä kaikesta tulee materiaalia inspiraatiotasi varten, se kaikki on ruokaa luovuudellesi. Kaikesta mitä koet, sinä luot jotain uutta jonain päivänä.

Takaisin

Tutki taustaa

Tutki syvällisesti aihetta, josta haluat kirjoittaa. Lue siitä kirjoja ja lehtiä, kuuntele ihmisten kokemuksia ja näkemyksiä. Käy paikoilla, jotka liittyvät aiheeseen, ja tunnustele niiden tunnelmaa ja tuntua. Kaikki tämä tuottaa taustaa ja uutta väriä kirjoittamiseen. Tulet ymmärtämään aiheesi syvällisesti, ja kun lopulta kirjoitat siitä, niin kirjoitat kuin omista kokemuksistasi. On paljon helpompaa ja luonnollisempaa kuvailla päähenkilösi vaiheita paikoissa ja tilanteissa, jollaisia olet itse nähnyt ja kokenut.

Kun lopulta kirjoitat teoksesi, se on täynnä aitoutta ja tunnelmaa. Siihen tulee sellaisia yksityiskohtia ja pieniä taustatietoja, jotka antavat lisää uskottavuutta ja syvyyttä teoksellesi. Kaikesta mitä tiedät aiheesta voi tulla inspiraation lähde. Tarinasi henkilöt voivat tietää vain sen minkä sinä itse tiedät.

Takaisin

Pidä päiväkirjaa

Kirjoita muistiin oma elämäsi. Kirjoita ylös tuntemuksiasi ja ajatuksiasi. Pohdi elämää ja maailmaa päiväkirjasi sivuilla. Kirjoita asioista, jotka merkitsevät sinulle jotain. Tästä päiväkirjasta voi tulla sinulle inspiraation lähde. Näet siitä mikä sinua kiinnostaa ja askarruttaa, ja mitkä asiat ovat elämässäsi tärkeitä. Ne ovat aiheita, joista kenties haluat joskus luoda jotain.

Takaisin

Kirjoita elämänkerta

Kirjoita oma elämänkertasi. Meidän oma elämämme voi olla kirjoitustemme materiaalia. Millainen on siis sinun elämäsi? Mieti, mikä on sinulle ollut aina tärkeää, mitkä asiat ovat säilyneet ja mitkä muuttuneet elämäsi aikana. Jokaisella tarinalla on käänteensä ja vaiheensa. Ymmärrätkö sinä oman tarinaa kulkua?

Elämässäsi olet kulkenut eteenpäin. Olet kehittynyt ja edistynyt elämäsi aikana, joskus on ollut vastoinkäymisiä, ja tullut takaiskuja. Mutta olet silti tullut koko tuon matkan tänne asti. Kirjoita oma elämäsi aikalinjassa, aloittaen syntymästä, ja päättyen tähän hetkeen. Näin voit itse nähdä elämäsi muutokset ja käännekohdat, ja mitkä teemat ovat elämässäsi aina läsnä.

Kun voit kirjoittaa ja ymmärtää omaa tarinaasi, voit kirjoittaa myös muiden tarinoita. Ymmärrät miten oikea elämä oikein virtaa. Jokainen meistä on elänyt omalla tavallaan. Silti olemme kohdanneet kaikki elämässämme monia samoja asioita. Nämä asiat yhdistävät meitä kaikkia. Jokaisessa tarinassa on samoja aineksia kuin sinun omassa tarinassasi. Niiden avulla me voimme ymmärtää toisiamme.

Takaisin

 

Muita sivujani:

Meditaatio-opas
Luovuus
Visualisointi
Chakrat
Tantraopas

Copyright: Flowguide.com